Artikeln publicerades 28 juni 2012

Hälsningar från USA

Stadssilhuett  från Atlanta, Georgia

Genom min första praktikplats har jag fått möjlighet att åka till Atlanta, Georgia, USA for att göra min tredje och sista praktik. Här var jag på ett företag vid namn John S James Company. John S James är ett speditionsföretag som jobbar mestadels med flygfrakt. De är beläget 2 minuter från Atlantas flygplats, Hartsfields-Jackson som ar världens största. John S James finns på mer platser an Atlanta, de finns I Charleston, Charlotte, Jacksonville, Knoxville, and Savannah. De är ett stort företag med många anställda men på Atlanta-kontoret är det bara 6 stycken. Att vara på ett litet företag tycker jag ar en fördel, man lär känna alla och perioden blir mer personlig. Den ekonomiska krisen under 2008-2009 har satt sina spår men nu börjar företaget att byggas upp igen och är redan på god väg att expandera ännu mer än innan.

Alla är väldigt gästfrivanliga och jag har sett och lärt mig så otroligt mycket under mina veckor på andra sidan Atlanten. Vi har varit och besökt Cathay Pacific Cargo och Korean Air på deras terminaler på flygplatsen och sett och varit med när de har lastat sina största fraktflygplan ute på plattan. Jag har for det mesta suttit med en kille på flygexport avdelningen men även testat på import sidan också.

USA är ett land som bjuder på det mesta. Här kan man göra (nästan) vad man vill. Det finns mycket att se och de är ingen risk att bli uttråkad. Jag hade kunnat tänka mig att stanna en längre tid för att jobba på riktigt har. Jag rekommenderar stark till andra elever på Mölnlyckeakademin att om ni får chansen att göra er LIA utomlands så gör det! Man utvecklas otroligt mycket och upptäcker nya saker om sig själv hela tiden. Jag är mycket nöjd med det jag har gjort och var utbildningen Internationell Logistik har gett mig.

Hälsningar Elin Lund,
Internationell logistik med inriktning flygfrakt, IL10