Artikeln publicerades 13 juni 2013

Hälsningar från Kongsberg

Jag har precis avslutat min tredje LIA-period på Kongsberg maritime detta företag ligger i Kongsberg. Jag har sedan flera år tillbaka varit nyfiken på Norge.

Min period här har vart lärosam och utvecklande för mig på många plan. Min tid här har gjort så att jag vuxit som person och vågar idag ta för mig på ett annat sätt.

Det jag fick göra under tiden på Kongsberg var att arbeta med resesäkerhet vilket var omväxlande och intressant, er detaljerat kan man säga att jag fick ta fram en risk matris för dem som reser inom företaget. Denna matris beskriver de faror som finns inom den zon man skall besöka och även annan info som är relevant finns med här.

Min boende situation var perfekt under LIA-perioden, tack vare ett par vänner kunde jag bo med dem 10 min från företaget i ett fint hus. Vi åkte hem varje helg med bil.

Jag har även lärt mig en del Norska under dessa 9 veckor samt bundit viktiga kontakter vilket jag kommer ha nytta av framöver.

Jag kan starkt rekommendera att utföra sin Praktik I Norge, dem är väldigt trevliga och språket förstår man, så länge man håller sig till de södra delarna av Norge.