LIA - Lärande i Arbetslivet

När teorin varvas med praktiska färdigheter blir utbildningsresultatet optimalt

Nästan alla utbildningar vid Yrkeshögskolan i Mölnlycke tillämpar så kallad LIA – Lärande i Arbete. Detta innebär att en del av utbildningstiden är förlagd på en eller flera arbetsplatser. I kombination med de teoretiska studier som bedrivs på skolan och praktik i form av LIA blir du optimalt förberedd inför din framtida yrkeskarriär.

Erfarenheten visar, att en utbildning som blandar teori med praktik skapar en solidare kunskapsgrund. Du får bättre insikt i vad yrket innebär och kan dessutom knyta viktiga kontakter för framtiden. Det är heller inte ovanligt att våra studenter får anställning hos någon av sina LIA-värdar. Därför är det viktigt att LIA-perioderna inte är för korta – båda parter måste få tid att lära känna varandra.

Gör din LIA-period i Sverige – eller utomlands

När det gäller LIA-platser samarbetar Yrkeshögskolan i Mölnlycke med ett stort antal företag, kommuner, organisationer och myndigheter i hela Sverige. Möjligheten att du ska hitta en LIA-plats som passar dig är därför stor. Det finns också möjlighet för dig att själv kontakta ett företag eller organisation och förlägga dina LIA-period utomlands.

LIA utomlands

Om du är intresserad av att göra din LIA utomlands finns det möjlighet att söka bidrag för delar av kostnaden. Kontakta Liselott Elfstrand för mer information.

För dig som är företagare

Vill du ställa upp med ditt företag som LIA-värd? Välkommen att kontakta oss på YHiM, så berättar vi mer om de fördelar det innebär att ta emot LIA-studerande. Klicka på någon av länkarna och lämna dina kontaktuppgifter så kommer vi att höra av oss.

Länk för tullföretag Länk till annan webbplats.

Länk för löneföretag Länk till annan webbplats.

Länk för omvårdnadsverksamheter Länk till annan webbplats.

Företag som LIA jobbat med