Utnyttja Rotarys nätverk

rotaryemblem

Rotary är en världsomspännande, politiskt och religiöst obunden organisation för personer inom affärsvärld och yrkesliv.

Det övergripande syftet är att ge humanitär service, verka för högt ställda etiska krav inom alla yrkesområden och bidra till fred och samförstånd i världen. Rotary grundades 1905.

Organisationen bygger på frivilliga arbetsinsatser och kamratskap i lokala klubbar; ca 1,2 miljoner medlemmar fördelas på drygt 30 000 klubbar i 166 länder. I Sverige finns ca 550 klubbar, som brukar träffas en gång i veckan. Grundidén för träffarna är att skapa ett förtroendefullt nätverk genom bekantskap mellan medlemmarna, som representerar olika yrken och erfarenheter. Nästan varje gång får medlemmarna också stifta bekantskap med en inspirerande föredragshållare.

Rotary vill främja fred och förståelse genom såväl lokala och globala serviceprojekt. Man har idag ett fantastiskt kontaktnät inom både näringslivet och övriga samhällsfunktioner. Detta kan du som läser på Yrkeshögskolan i Mölnlycke utnyttja. Den lokala Rotaryklubben, som heter Landvetter-Råda, ställer gärna upp och hjälper dig. Det kan gälla mentorskap, föredragshållare eller att bara vara "bollplank" i största allmänhet.

Du som är intresserad kan vända dig till någon av följande kontaktpersoner i Landvetter-Råda Rotaryklubb:
Gunnar Häggström, 0708-32 62 20

Läs mer om Rotary här: www.rotary.se Länk till annan webbplats.

Är du intresserad av någon annan Rotaryklubb än vår lokala kan du givetvis klicka dig fram till den istället. Det finns ett flertal klubbar i Göteborg och mer än 500 i övriga landet. Men det är just Landvetter-Råda som lovat stödja Yrkeshögskolan i Mölnlycke.