Artikeln publicerades 23 februari 2016

Sandra hälsar från Portsmouth

Hej där hemma!

Sitter nu på ett kontor precis utanför hamnstaden Portsmouth som ligger på Englands sydkust.

Att få kombinera språk, jobb, skola samt få lära känna nya människor och få nya kontakter gör denna upplevelsen till det bästa man kan få.

Jag sitter på ett företag som heter Golden Moments som säljer upplevelse presenter/produkter.

Mitt ansvar är att ta hand om den svenska marknaden och mitt arbete är bland annat att skapa avtal med kunder och leverantörer, marknadsföring, uppföljningar och mycket datasystemhantering. I samband med min utbildning fick jag lära mig mycket om Office-paketet vilket jag verkligen uppskattar nu när jag sitter här. Här får jag lära mig mycket om system osv men också om hur olika kulturerna och regler kan vara, även om man inte är så långt ifrån Sverige.

Exempel på arbete jag gör just nu under fjärde veckan i praktiken är att skriva ett avtal med en leverantör i Bohuslän, det är riktigt kul att se hur leverantörer jobbar och att man blir bjuden på en upplevelse i sommar också. Detta skapar ett kontaktnät och man får lära sig mycket av alla olika branscher och människor i världen.

Ett tips till alla Löne- och ekonomikonsulter/ eller de som läser Säljare och marknadsförare: detta är en otrolig chans för att lära er språk, organisationskultur och samtidigt ha kul under praktiken. Har ni en chans att göra LIA utomlands så ta den!

Jag läser Lön och ekonomikonsult och under första praktikperioden satt jag med ekonomi men denna perioden sitter jag med mycket avtalsrätt, IT-system och marknadsföring vilket jag har tyckt har gett mig mest optimalt på mina praktikperioder för min utbildning.

Med vänliga hälsningar
Sandra Johansson LEK14