Artikeln publicerades 21 december 2012

Hälsningar från Shanghai

När vår tredje och sista Lia period närmade sig valde jag att även göra denna period utomlands. Delvis för att jag skulle flytta utomlands efter Lian, men även för den stora erfarenheten som man får genom att göra sin Lia utomlands. Jag kontaktade företaget LOVA Weddings som ligger i Shanghai och jag fick positiv respons på en gång.

LOVA Weddings grundades utav Lovisa Tedestedt 2009 i Shanghai, Kina. LOVA designar bröllopsklänningar med inspiration från det svenska avskalade, stilrena och klassiska. Fokus ligger på kvalité och service och för varje såld klänning doneras en liten del till välgörenhet. Detta representeras av den lilla blå rosetten som finns insydd i varje klänning.

Under min tid hos LOVA Weddings har jag samlat nya erfarenheter. Inte bara inom marknadsföring, men även inom textilindustrin, som är helt ny för mig. Det är en helt ny värld med allt från tyger, till band, underkjolar, slöjor och färger. Det är precision, kvalité och detaljer som genomsyrar varje dags arbete.

Bröllopsindustrin i Kina är stor då över 9 miljoner kineser gifter sig varje år, i jämförelse är det runt 40.000 i Sverige. Lovas kundbas består till hälften av kineser och till hälften av kunder från bland annat USA, Sverige och Brasilien.

Det har varit en fantastisk sista Lia period för mig och en händelserik sådan. Det är en otrolig industri att få jobba med. Bröllopsindustrin är en glad industri där man möter kunderna i en av de lyckligaste ögonblicken i deras liv och man får äran att hjälpa dem att få sina drömmar att slå in.