Systemhantering inom lön - förvaltning och drift (distanskurs)

Vill du ta din karriär till nästa nivå? Då är vår distanskurs i systemhantering inom lön – förvaltning och drift något för dig!

Den här kursen ger dig djupgående kunskaper i hur du bygger och hanterar ett lönesystem. Vi har utvecklat utbildningen i nära samarbete med ledande aktörer inom lönebranschen för att säkerställa att innehållet matchar arbetsgivarnas behov och förväntningar.
Under kursen kommer du att undervisas av yrkesverksamma personer med stor erfarenhet inom löneområdet.

Efter utbildningens slut ska du bland annat ha kunskaper, färdigheter och kompetenser i:

  • Systemuppbyggnad och struktur
  • Hur man bygger och tar ut rapporter ur system
  • Export och import av data till andra system
  • Uppgraderingar, underhåll och förvaltning av lönesystem
  • Kodning och samband mellan filer och system
  • Hantering av lönearter i systemet

Flexibelt upplägg

Kursen är utformad så att du ska kunna arbeta samtidigt som du studerar. Föreläsningarna sker digitalt och spelas in, vilket ger dig maximal flexibilitet att studera när det passar dig bäst. Totalt ingår 12 heldagar av undervisning, varav två dagar är på plats i Mölnlycke.

För vem?

Den här kursen riktar sig till dig som redan har yrkeserfarenhet inom lönearbete och vill utöka din kompetens inom systemförvaltning och drift. Efter avslutad kurs kommer du att vara väl förberedd för att möta arbetsmarknadens krav på systemförvaltare inom lön.

Välkommen till en framtid inom systemhantering, lön!

 

Fakta

Nästa start: 2 september
Ansök senast: 11 augusti 2024
Omfattning: 50% studietakt, distans
Poäng: 40 Yh-poäng
LIA-praktik: Ingen

”Löneområdet är stort och komplext. En del är att kunna själva reglerna och förstå sambanden mellan kollektivavtal och lagar för att få rätt lön vilket inbegrips i ordinarie löneutbildningar. Att förstå systemen och dess parametrar för uppbyggnad är ytterligare en dimension som är viktig inom löneområdet för att allt ska bli korrekt”

Erik Douglasson, bolagschef Hogia HR Systems