Artikeln publicerades 4 februari 2021

Måndagen den 8 februari öppnar ansökningsperioden för vår Tullspecialist!

Den är en yrkeshögskoleutbildning, uppdelad över tre terminer.  I utbildningen ingår två LIA-perioder, de genomförs under termin två och tre. LIA är en förkortning för Lärande i Arbete och innebär schemalagd praktik som ett eget, betygsatt, ämne. Där får du möjlighet att träna i verkligheten på det du lärt dig under utbildningen.

Under utbildningen har man huvudlärare som ansvarar för varje ämne. Denne sätter alla betyg i sitt ämne, men det kan förekomma gästföreläsare under studietiden.

Utbildningen är heltidsstudier, men det finns tid avsatt för självstudier, grupparbeten och liknande. Det är upp till dig och dina kamrater var ni förlägger den tiden.

Staplar med transportcontainers

Det blir den sjätte starten i rak följd sedan 2017.

Vi startade utbildningen Tullspecialist (Customs Compliance Specialist) som heltidsutbildning hösten 2018, den var då ombildad från distansutbildning på 50% halvfart under fem terminer till att bli heltidsstudier under tre terminer.

Pandemin har medfört att även denna utbildning under senaste året genomförts som distansutbildning. Vi vet i nuläget inte vad som kommer att hända till hösten, utan avvaktar myndigheternas instruktioner.

Vill du veta mer? Klicka här!

Klicka här för att ansöka  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.(öppnar den 8 februari)