Artikeln publicerades 19 december 2012

Hälsningar från Shanghai

Jag har nu spenderat drygt tre veckor på min praktik i Shanghai och jag är förvånad över hur fäst jag blivit till staden och till människorna på så kort tid. Shanghai är Kinas största stad med drygt 23 miljoner invånare. Här finns människor bosatta från hela världen och en kultur som erbjuder något för alla, och lite till. Shanghai är en stad som vuxit enormt under de senaste åren, det kan man tydligt se på de moderna västerländska höghusen som vuxit fram. Jag tycker att det är mixen mellan det nya moderna västerlänska och det lokala och ”äkta” Kina som gör staden så lätt att tycka om.

Jag valde att göra min andra praktikperiod hos ett företag som heter LOVA WEDDINGS. Det är ett litet företag som designar bröllopsklänningar, aftonklänningar och sjalar. Företaget jobbar mycket med välgörenhet, bland annat doneras en liten del av varje såld klänning till olika välgörenhetsändamål. Förra veckan sponsrade vi även välgörenhetsevenemanget ”More Than Aware” med 1000 sjalar, i kampen att bekämpa och uppmärksamma bröstcancer.

More Than Aware, tillsammans med min kollega Sophia, Lovisa ägare av LOVA WEDDINGS och Miss China. Sen jag började min praktik har jag lärt mig väldigt mycket, såväl arbetsmässig som kulturellt. Jag är oerhört tacksam att jag har fått möjligheten att genom skolan få resa till en annan världsdel och göra min praktik. Får ni chansen att göra en LIA utomlands så tycker jag absolut att ni ska ta den, man utvecklas inte bara arbetsmässigt utan också som person!

Hälsningar,
Joanna Melander, MF11