Artikeln publicerades 7 december 2011

Hälsningar från Kanada

hilal dogru il10 i kanada

Livet handlar väl om att ta risker. Att komma till Kanada med de möjligheter som Yrkeshögskolan i Mölnlycke gav mig var en stor risk i mitt liv för jag kände mig så osäker med den lilla engelskan jag kunde. Men jag tog den risken och vände den till en möjlighet och valde att göra min andra LIA-period i Kanada/Toronto, inom företaget Stellar Travel Inc. GSA of Turkish Airlines.

Företaget Stellar Travel representerar Turkish Airlines och sköter deras arbete kring flygfrakt, biljettförsäljning och olika projekt som pågår under olika perioder. Stellar Travel är även generalagent för CAS Cargo som är ett stort logistikföretag i Nordamerika och Europa.

Toronto är Kanadas mest snabbväxande stad. Den är en blandning av olika kulturer och identiteter och därför har man stora möjligheter att träffa människor från hela världen vilket leder till att man får en varm välkommenkänsla.

I dagens läge blir marknaden allt mer global och inom internationell handel blir det engelska språket allt viktigare för kommunikationen. Att få chansen att göra min LIA i Kanada ger en underbar möjlighet att utveckla min engelska.

Under min åtta veckor långa LIA-period på Stellar Travel har jag haft som mål att lära mig företagets affärsidé, arbetsstruktur och organisation. Jag har valt att koncentrera mig inom olika projekt.

Jag rekommenderar starkt att prova på en LiA utomlands. Förutom att ni växer som personer får ni underbara minnen för livet.

Slutligen vill jag ge ett stort tack till Stellar Travel GSA of Turkish Arlines som tog emot mig och tog hand om mig så bra under de åtta veckor som jag var där. Jag vill även tacka MölnlyckeAkademien vid Yrkeshögskolan i Mölnlycke som gav mig denna chans till praktik i Kanada.


Hälsningar Hilal Dogru,
student vid utbildningen Internationell logistik med inriktning flygfrakt 2010